Fair Trade is een sociale beweging die als doel heeft producenten in ontwikkelingslanden aan betere handelsvoorwaarden te helpen en daarnaast duurzaamheid te stimuleren. Leden van de beweging bepleiten hogere prijzen voor producenten, alsook een verbeterde levensstandaard.

Simbólica Fair Trade is een merk van Simbolica, een fairtrade gecertificeerde organisatie. Het WFTO Product Label laat zien dat de hele handelsketen regelmatig wordt gecheckt om te voldoen aan de WFTO Fair Trade Standards via onafhankelijke lokale audits. Elke aankoop van deze producten steunt kleine producenten in ontwikkelingslanden en hun omgeving.

Onze ecologische voetprint houden we zo klein mogelijk door waterbesparing, bescherming van waterlichamen en natuurlijke ecosystemen en biodiversiteit, ons energieverbruik en luchtvervuiling zoveel mogelijk te beperken en de juiste afvalverwerking.

Guaranteed Fair Trade

Belangrijke fairtrade criteria zijn:

  • geen kinderarbeid (schoolgang!),
  • leefbaar loon, voorfinanciering,
  • duurzame afvalverwerking
  • langdurige producentrelaties.

Met elke aankoop van onze producten steun je kleine producenten en hun gemeenschap.

 

Give Back

meisje met schooltas

Naast Fair Trade willen we graag wat teruggeven aan de gemeenschappen waar we mee werken in Mexico en Guatemala. 10% van onze winst wordt gedoneerd aan de projecten van de Stichting Simbolica Projecten, om scholing voor honderden Maya kinderen mogelijk te maken. Dankzij jouw aankoop kan het. Bekijk ook www.simbolicaprojecten.net voor meer informatie of als je een online donatie zou willen doen.