ABOUT 

When words are not enough..

Simbolica Fair Trade is een duurzaam merk voor zilveren sieraden met de symboliek van oude culturen als de Maya, Azteken, Hopi, Maori. Of halfedelstenen, beroemd om hun krachtige werking. Symbolen voor vriendschap, liefde, vergeving…voor als je iemand echt iets te zeggen hebt.

Fairtrade gecertificeerd sinds 2005 en handgemaakt in Mexico en Guatemala van 925 zilver. In Nederland en de rest van Europa wordt de Simbolica Fair Trade collectie verkocht via museumwinkels, new age winkels, wereldwinkels en natuurlijk deze site.

Simbolica is een sociale onderneming met primair een maatschappelijke missie: ‘Het leveren van eerlijke stijlvolle kwaliteitsproducten die de makers (en hun families) in Mexico en Guatemala een toekomst bieden met een leefbaar loon en ontwikkelingsmogelijkheden.’

We zijn financieel zelfvoorzienend en niet afhankelijk van giften of subsidies; winst mag, maar de financiële doelen staan ten dienste van de missie: het vergroten van de maatschappelijke impact.

Met een klein team van enthousiaste gedreven mensen werken we met veel plezier aan de ontwerpen, marketing en sales. We hebben constant contact met onze producenten in Guatemala en Mexico. Het contact met hen is rechtstreeks, geen tussenschakels. Dat vinden we prettig, snel en controleerbaar. Regelmatig zijn we in Mexico en Guatemala om te werken aan productontwikkeling en iedere producent heeft een ontwikkelplan waaraan gewerkt wordt. En 2 mensen wonen permanent in Guatemala om daar o.a. de logistiek te Simbolica Projectenregelen.

Give Back

10% van de opbrengst komt ten goede aan de schoolprojecten van Stichting Simbolica Projecten (www.simbolicaprojecten.net) waardoor honderden Maya kinderen ieder jaar weer naar school kunnen.

 

 

Simbolica Fair Trade World Fairtrade Organization logo


FAIRTRADE

Simbolica is een fairtrade gecertificeerde organisatie. Het WFTO Product Label laat zien dat de hele handelsketen regelmatig wordt gecheckt om te voldoen aan de WFTO Fair Trade Standards via onafhankelijke lokale audits. Elke aankoop van deze producten steunt kleine producenten in ontwikkelingslanden en hun omgeving.  Belangrijke fairtrade criteria zijn: g

een kinderarbeid (schoolgang!), leefbaar loon, voorfinanciering, duurzame afvalverwerking en langdurige producentrelaties.