Maori symbolen

Maori symbolen

De symbolen die in de Maori kunst worden gebruikt zijn zeer belangrijk in de Maori cultuur. Duizenden jaren geleden, voordat er sprake was van geschreven taal, verbeelden de symbolen verhalen van het leven, mythen van de schepping, van het geslacht en de spiritualiteit. Of de symbolen nu geschilderd, getatoeëerd of gesneden werden, elk symbool had sterke bijbehorende betekenissen met alle nuance van gesproken taal.

Indiaanse symbolen

In de Noord-Amerikaanse indianen culturen als de Hopi, Sioux, Dakota peelden symbolen die voor betrouwbaarheid en de familie band stonden een grote rol. Ook was er veel oog voor spiritualeit en geloof. Ook pre-Columbiaanse beschavingen als de Maya, Azteken, Zapoteken gaven om magische symbolen met een diepe betekenis. Deze symbolen zijn de kern van onze designs.

Noord Amerikaanse indianen symbolen
Halfedelstenen

Halfedelstenen

Het bestuderen van de krachten van halfedelstenen vindt haar oorsprong in pré-Columbiaanse tijden. Geneeskrachtige stenen, ook wel Healing Stones genoemd, zijn aardende stenen die onder andere de intuïtie stimuleren. Elke geneeskrachtige steen zou zijn eigen specifieke, karakteristieke uitwerking (helende kracht) op de mens hebben. Dit kan van positieve energie tot bijvoorbeeld het helen van oogkwalen en het verbeteren van het zicht in het donker zijn. Of het verlichten van hoofdpijn en gezichtspijn. Enkele andere voorbeelden waarbij Healing Stones worden gebruikt, zijn zwangerschap, bevalling, borstvoeding, betere spijsvertering, tegen vochtophoping, het vertragen van de degeneratie van de huid, het haar, de ogen, de lever en de alvleesklier. Op deze manier kunnen Healing Stones ook bij alternatieve geneeswijzen hun steentje bijdragen.

Jade staat voor Eeuwigheid, zowel in de Maya ’s als de Maori culturen. Jade wordt ook gebruikt bij problemen met de nieren of blaas en geeft innerlijke rust en wijsheid.

Meer symbolen

Naast oude, klassieke symbolen van de Azteken, Inca’s, Maori en Maya’s maakt Simbolica Fair Trade ook sieraden met andere symbolen als yinyang, hart, kruis en zwangerschapsballejes. Deze vallen onder de categorie ‘Meer’.

Elk sieraad wordt geleverd in een luxueus groen sieradendoosje, geschikt als cadeau voor je geliefde, een goede vriend(in) of familielid.

 

Maori symbolen